Улеснени процедури за смяна на лични документи са в сила

...
Улеснени процедури за смяна на лични документи са в сила
Коментари Харесай

Смяната на лични документи възможна във всяко РПУ на София

Улеснени процедури за промяна на персонални документи са в действие от през днешния ден в София поради упования за огромен напор. Подаването на заявки може да се прави във всяко районно ръководство, а не както до момента единствено в това, което е по непрекъснатата адресна регистрация. Отделите в РПУ-та за промяна на документи пък минават на удължено работно време от 8:30 до 18:30 часа.

В мощ от тази седмица до края на август паспортните служби ще работят и в събота от 8:30 до 14:30 ч. по авансово основан график:

8 август - Второ и Седмо районно управление (на МВР),

15 авгст – Трето и Пето районно управление (на МВР), 

22 август - Шесто и Осмо районно управление (на МВР),

29 август - паспортните служби в Първо и Девето районно управление (на МВР).

От вътрешното ведомство подсетиха, че всички персонални карти и шофьорски книжки, които изтичат до 31 октомври, са с автоматизирано продължен период от 6 месеца поради пандемията от ковид. Именно поради нея се очаквало да има огромен напор за промяна на документи. До март, когато беше оповестено изключителното състояние е бил регистриран огромен растеж по отношение на м.г., само че от този момент насам броят на подадените заявки е понижен, прецизираха от Дирекция " Български документи за идентичност ".

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР