Ул. Съборна в центъра на София ще се превърне в

...
Ул. Съборна в центъра на София ще се превърне в
Коментари Харесай

Столичната ул. "Съборна" става пешеходна

Ул. " Съборна " в центъра на София ще се трансформира в пешеходна. Това оповестиха на взаимна конференция самостоятелният общински консултант Борис Бонев от " Спаси София ", основен проектант Здравко Здравков, зам.-кметът по превоз Кристиан Кръстев и кметът на регион " Сердика " Трайчо Трайков.

Съвместният план на " Спаси София " и Столичната община планува два сектора от ул. " Съборна " - сред пл. " Св. Неделя " и ул. " Цар Калоян " и сред ул. " Леге " и ул. " Княз Александър I ", да станат изцяло пешеходни. В междинния сектор ще се резервира автомобилното прекосяване и ще се извърши метаморфоза на паркирането и разширение на тротоара.

На конференцията бяха показани визуализации на бъдещия аспект на улицата. Участниците обясниха, че са взети поради потребностите на бизнеса и живущите и точно по тази причина част от улицата ще остане отворена за коли.

Според Бонев е реализиран добър баланс на всички потребности. Той обаче е безапелационен, че пешеходците би трябвало да имат най-голямо преимущество, защото точно те са най-големият ползвател на пространството.

При преобразяването на ул. " Съборна " ще бъдат сложени кашпи със зеленина, пейки и кошчета. Стълбовете за уличното осветяване ще бъдат боядисани, осветлението -подменено, а асфалтът - оцветен в цвят, подобен до този на плочките по тротоара.

Входът към Градската градина ще бъде разчистен от паркирани коли и ще бъде построена първата в София необятна пешеходна пътека.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР