ул. Гладстон N15Тук има:Ето какво разказа Яна Маринова за спектакъла

...
ул. Гладстон N15Тук има:Ето какво разказа Яна Маринова за спектакъла
Коментари Харесай

Яна Маринова за Plovdiv24.bg: Нека се опълчим на моментите, когато ни навеждат

ул. " Гладстон " N15

Тук има:

Ето какво описа Яна Маринова за спектакъла особено за читателите на Plovdiv24.bg:  

" Гуглето - героинята ми в тази пиеса, е един актуален отмъстител, само че тя е с вълнени чорапи, а не с бляскав чорапогащник, както са в този момент. Тя е един човек, който отхвърля да се помирява в света на парите, които могат да си купят правораздаване и раздава лично такова. Тя е затворничка, " гърми ги в капачките “ тези, които си го заслужават, съгласно нея, и след това ги прави на икони. Тя е и художник. Гуглето е човек, който като Ботев счита, че би трябвало на положителния да му се отвръща с положително, а на неприятния - с ножа по глава, дори цитира Ботев. За нея нещата са дадени от Господ, това е нейното верую, и нейният Бог, и се е заела да се оправя с всичките магистрати, политици и с елементарния тъпанар, който счита, че може да пикае, където свари, да хвърля и плюе, където си желае. Гуглето не разделя половете, счита, че индивидите са виновни за своите действия, без значение от пола. След като правиш грехове, би трябвало да си ги платиш, заканва се даже и на самия Бог, в лицето на хищните и алчни попове в раса. Не пропуща никого – за нея черното си е черно, бялото си е бяло “.

Яна Маринова признава още, че Гуглето я е трансформирала доста и я е научила да схваща, че казусът не е в това, че злото побеждава, а че побеждава злото, тъй като положителното не се бори. " Проблемът е, че когато ти е хубаво, и когато си добър, не искаш да си разваляш рахатлъка. Гуглето това го схваща и знае, че има неписани правила, които доста се разграничават от разпоредбите на парите и че право не може да се купи с пари. Гуглето ме научи на доста неща, само че не мога да бъда като нея, тъй като за мен светът не е толкоз безапелационен. Човек би трябвало да може да се напасва и няма по какъв начин да живеем във война и да се стреляме по улиците. Защото аз съм живяла в такова време, и мен са ме уцелвали, и това не е положително като вид “.

Според актрисата чувствата, които провокира пиесата, са за действителни събития в нереалната ни страна.

" Зрителят доста ще се киска по време на тази пиеса, само че в това време ще изпита и удовлетворение “, споделя още Яна Маринова. " За нещата, които в последна сметка не си признаваме, само че ни се желае да играе тоягата. Разбира се, Гуглето си поема следствията от своите дейности, като влиза в пандиза. Нека се посмеем и се опълчим на моментите, когато ни навеждат, тъй като тогава сме също толкоз отговорни, колкото тези, които ни навеждат “, прибавя Яна Маринова.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР