Укрити приходи в големи размери са установили служители на Националната

...
Укрити приходи в големи размери са установили служители на Националната
Коментари Харесай

Автошколите укривали огромни приходи, започва проверка на бранша

Укрити доходи в огромни размери са открили чиновници на Националната организация за приходите при инспекции на няколко автошколи, поради което стартира инспекция на целия отрасъл, заяви пресслужбата на организацията.

Данъчните са засекли броя на оповестените курсисти в автошколите с броя явили се на изпит и открили разминаване. По закон всички компании, които организират образование на бъдещи водачи, са длъжни да водят точна отчетност, в това число да подават данни за курсистите в изпълнителна организация " Автомобилна администрация ".

В приходната организация са сравнили броя на обучаемите, позволени до изпит, със междинните пазарни цени и са формирали най-малък размер на приходите за всяка от автошколите. Тези данни са съпоставени с информацията, подадена от касовите апарати и финансовите докладите на компаниите. Още в първите няколко компании са открити обилни отклонения и ще бъдат осъществени цялостни данъчни проверки за последните 5 години. Предстои възлагането на сходни инспекции в целия отрасъл.

В инспекциите са взели участие чиновници на " Икономическа полиция " и " Автомобилна администрация ".

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР