Укрепването на връзките между Турция и Унгария беше акцент и

...
Укрепването на връзките между Турция и Унгария беше акцент и
Коментари Харесай

Орбан и Ердоган потвърдиха укрепването на връзките между Унгария и Турция

Укрепването на връзките сред Турция и Унгария беше акцент и във втория ден от визитата на турския президент Реджеп Ердоган в Будапеща. Заедно с домакина Виктор Орбан той взе участие в унгарско-турски бизнес конгрес. Двамата водачи откриха обновената гробница на турския дервиш и стихотворец Гюл Баба, който е умрял в Буда през 16 век.

 © Българска телеграфна агенция
Ердоган връща визитата на унгарския министър председател Орбан, който през юли участва на церемонията по встъпване в служба на турския президент. На бизнес форума двамата водачи акцентираха взаимната полза от двустранните връзки.
Виктор Орбан, министър председател на Унгария: Радваме се, че Турция има устойчиво държавно управление и законен водач. Надяваме се съдействието сред нашите постоянни държавни управления да донесе триумф.

Реджеп Тайип Ердоган, президент на Турция: Унгария е пресечна точка сред Европа, Балканите, Източна Европа, Турция и Русия. За нас Унгария е комерсиална база, от която да достигнем Европа.
Домакините показаха, че Турция е търговски сътрудник номер едно за Унгария в района. В Будапеща гостът акцентира какъв брой е значима унгарската поддръжка за участието на Турция в Евросъюза. И чу уверенията на премиера, чиято страна е застрашена от европейски наказания, поради вътрешната му политика.
Виктор Орбан, министър председател на Унгария: Ако желаеме се наредим измежду авторитетните играчи в интернационалната политика, би трябвало да намерим метод да сътрудничим с Турция.
Ердоган и Орбан откриха гробницата на турския дервиш Гюл Баба, който е бил изпратен в Буда през 16 век от турския султан Сюлейман Великолепни.Тази историческа забележителност е реставрирана от унгарската страна.
 Реджеп Ердоган дойде на посещаване в Унгария Реджеп Ердоган дойде на посещаване в Унгария
Президентът на Турция - Реджеп Ердоган дойде на двудневно посещаване в Унгария.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР