Укрепването на свлачището на пътя преди Рилския манастир ще започне

...
Укрепването на свлачището на пътя преди Рилския манастир ще започне
Коментари Харесай

Укрепват свлачището край Рилския манастир от другата седмица

Укрепването на свлачището на пътя преди Рилския манастир ще стартира от другата седмица. Това съобщи през днешния ден районният министър Петя Аврамова, представена от БГНЕС.

От своя страна шефът на Агенция " Пътна инфраструктура " Георги Терзийски даде обещание цялостният ремонт на ската да приключи до края на годината.

От най-малко две години свлачището от лявата страна на пътя към Светата обител затруднява придвижването. Въпреки че беше почиствано няколко пъти, още веднъж се срутиха камъни и дървета, на място са сложени пътни знаци и трафикът се реализира в едната лента. Днес районният министър пристигна на място, с цел да обясни по какъв начин свлачището ще бъде укрепено.

Тя изясни, че това ще се случи на два стадия с два обособени плана. Първата част касае подпорната стена и останалите укрепителни уреди към 10 метра. По думи на Аврамова в горния край ще бъдат изпълнени други укрепителни действия, с цел да се спре ерозията.
 Борисов раздаде милиони за манастири и детски градини
Борисов раздаде милиони за манастири и детски градини

Рилския, Троянския, Бачковския, храма в Кръстова гора и Духовната академия

Тя добави, че следва да бъде извършена и среща с представители на всички институции, които имат отношение по отношение на разрешителните режими - РУГ, Регионална инспекция за опазване на околната среда и АПИ, както и дядо Евлогий като свещеник на Рилския манастир. Проектът за пътната част към този момент е импортиран в АПИ, като следва да бъде импортиран и в Министерство на районното развиване и благоустройството за издаване на позволение за градеж.

Предстои разискване на плана, който касае горската част.

Аврамова посочи, че най-вероятно строителните действия ще стартират от другата седмица, като няма да бъде стеснен достъпът до Рилския манастир. Вероятно обаче ще се наложи да бъде затворено едното платно за придвижване.

Припомняме, по-рано през днешния ден министър председателят разгласи сумите , които ще получи Рилският манастир - 600 000 лв. за ремонта, както и 1,3 милиона за пречиствателната станция на Светата обител. Вчера той беше в манастира, където към този момент даде обещание помощ .
 Продължават проблемите със свлачището на пътя към Рилския манастир
Продължават проблемите със свлачището на пътя към Рилския манастир

Движението още веднъж е отчасти блокирано
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР