Укрепването на свлачището на пътя преди Рилския манастир ще започне

...
Укрепването на свлачището на пътя преди Рилския манастир ще започне
Коментари Харесай

Аврамова: Ще укрепим свлачището край Рилския манастир

Укрепването на свлачището на пътя преди Рилския манастир ще стартира от другата седмица, сподели през днешния ден министър Петя Аврамова. Цялостният ремонт на ската би трябвало да приключи до края на годината, даде обещание пък Георги Терзийски.

Свлачището от лявата страна на пътя към Светата Рилска обител затруднява придвижването от най-малко две години, почиствано бе няколко пъти, само че отново се срутиха камъни и дървета, на място са сложени пътни знаци, трафикът се реализира в едната лента.

При визитата си през вчерашния ден в Рилския манастир министър председателят Борисов сподели, че не видял свлачище, само че през днешния ден министър Аврамова пристигна на място, с цел да обясни по какъв начин ще бъде укрепено.

„ Сериозно е свлачището по пътя за Рилския манастир, което би трябвало да укрепим. Това ще стане на два стадия с два обособени плана, първата част касае подпорната стена, която би трябвало да бъде построена и всички други укрепителни уреди към 10 метра. В горния край ще бъдат изпълнени други укрепителни действия, с цел да се спре ерозията. Сами виждате, че тя е обхванала съвсем целия рид “, сподели министър Аврамова при визитата си през днешния ден край пътя за Светата Рилска обител.

Тя добави, че следва да бъде извършена и среща с представители на всички институции, които имат отношение по отношение на разрешителните режими, а точно РУГ, Регионална инспекция за опазване на околната среда, АПИ, както и дядо Евлогий като свещеник на Рилския манастир. Проектът за пътната част към този момент е импортиран в АПИ, следва да бъде импортиран в Министерство на районното развиване и благоустройството за издаване на позволение за градеж.

„ Другият план, който касае горската част, ще обсъждаме сега. Готов е като план, би трябвало да бъде обещано единодушие – една декларация от притежателя на земите, в тази ситуация Рилския манастир, и към този момент да бъде процедирано през Регионална инспекция за опазване на околната среда и Регионалната дирекция по горите “, разяснява още министър Аврамова.

Тя добави, че най-вероятно строителните действия ще започват от другата седмица и посочи, че няма да бъде стеснен достъпът до Рилския манастир, а евентуално ще се наложи да бъде затворено едното платно за придвижване.

Министърът на Регионалното развиване и благоустройството Петя Аврамова и ръководителят на УС на АПИ Георги Терзийски след обяд през днешния ден посетиха Рилския манастир, където комисия взема решение проблемите на Светата обител-пътя със свлачището и пречиствателната станция. На място я очакваше министърът на околната среда и водите Емил Димитров. Игуменът на манастира адрианополският свещеник Евлогий сподели на министрите църквата, след което стартира срещата със експертите.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР