Укрепването на икономическите и търговските отношения между България и Турция

...
Укрепването на икономическите и търговските отношения между България и Турция
Коментари Харесай

Карадайъ: ДПС работи за увеличаване на турските инвестиции у нас

Укрепването на икономическите и комерсиалните връзки сред България и Турция е в интерес и на двете страни. Бъдещето е в по-доброто ни съдействие. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ пред Втория българо-турски стопански конгрес, който се състоя в Банско.

 

Той се организира с общителното съдействие на посолството на Република Турция в България, Асоциацията на стоковите тържища и търговско-промишлените покои в Турция (ТОВВ) и Българската организация за вложения (БАИ). Специално присъединяване имаха министърът на стопанската система Богдан Богданов и Н.Пр. Айлин Секизкьок, дипломат на Р Турция в България.

 Банско6

 

На форума се разискват опциите за партньорство и инвестиции  във значими браншове на стопанската система.  В него вземат участие огромни бизнесмени от автомобилната, машинната, туристическата  и хранителната  промишленост,  производството на зелена сила и  IT бранша. Форумът дава опция за B2B срещи между  огромните в бизнеса на двете прилежащи страни. Целта е активизиране на двустранните  връзки сред представителите на бизнеса, обезпечаване на благоприятни условия за обмяна на скъп опит, хрумвания, експертиза, както и откриване на нови благоприятни условия за развиване в страната и района.

 

 Банско11

 

След дълъг и сложен развой в България се сформира държавно управление. Въпреки че ние, Движение за права и свободи, не участваме в новия кабинет, бъдете сигурни, че ще създадем всичко допустимо, с цел да подобрим връзките сред България и Турция, сподели Карадайъ.

 

 Банско2

 

Той напомни изборите през април в България и през май в Турция и съобщи: „ Искам да  отправя  поздравления  от мое име и от името Движение за права и свободи към гостите от Турция, които са тук след преизбирането на господин Ердоган за президент и сформирането на новия кабинет на Република Турция. ”.

Лично аз имах достойнството да участвам в Анкара на клетвата на президента Ердоган и да предам поздрави на държавния глава и на министъра на външните работи Хакан Фидан. Факт е, че Република Турция е най- значимият ни комшия, съдружник и сътрудник, сподели Карадайъ.

 

 Банско13

 

Избирането на президента Ердоган, съставянето на държавно управление на Р Турция и съставянето на новия кабинет в България са факторите, които обезпечават непоклатимост в целия район, акцентира водачът на Движение за права и свободи.

Икономическите  и търговски връзки са гръбнакът на съдействието сред двете страни. Нашите упования са да се усилят вложенията от Р Турция в България, сподели Карадайъ. И съобщи: „ Аз като ръководител на Движение за права и свободи се наемам да подобря контактите на сегашните и бъдещи вложители с нашите локални управляващи. ”.

 

 Банско1

 

Всички настоящи и бъдещи вложители са добре пристигнали, категоричен бе Карадайъ.

 

Знаем какъв брой е значимо съдействието с локалните управляващи и администрации, когато става въпрос за инвестиции и улесненията, които те могат да обезпечат на всеки един от вложителите, сподели още Мустафа Карадайъ. Той напомни, че  ДПС има определени 48 кметове на общини, от които 38 от тях са излъчени от Движението, а останалите са подкрепени от него.

 

Нашите кметове на общини и участниците от Движение за права и свободи в локалната власт ще работят за улеснението на активността на предприемачите от Р Турция и ще оказват помощ за решаването на всеки техен проблем, сподели Карадайъ.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР