Укрепването на европейското научноизследователско пространство заедно с държавите членки стои

...
Укрепването на европейското научноизследователско пространство заедно с държавите членки стои
Коментари Харесай

Мария Габриел: Трябва да насърчим повече млади хора да се занимават с наука

Укрепването на европейското научноизследователско пространство дружно с страните членки стои високо в политическия дневен ред на Европейската комисия и измежду моите цели като отраслов комисар. За тази цел би трябвало да предприемем ограничения на всички нива - Европейски Съюз, национално, районно. Интензивните разговори с жителите са основни. Те способстват за повишение на осведомеността и видимостта на европейските научни проучвания, за възобновяване на доверието на жителите в науката. Трябва да излезем отвън обичайния метод на правене на политики и да се вслушваме повече в жителите. Това съобщи българският еврокомисар Мария Габриел при откриването в Загреб на Съвета по конкурентоспособност на министрите, отговарящи за научните проучвания, оповестиха от Представителството на Европейска комисия в България

Така ще сме по-ефективни в дейностите ни за основаване на четириъгълник на знанието, включващ науката, образованието, нововъведенията и изгодите за обществото.

Бъдещето на Европейското научноизследователско пространство, ограниченията за битка с приключването на мозъци и какви условия би трябвало да бъдат основани за младите учени в районите, бяха тематики в основата на полемиките. Според българския еврокомисар е основно да се развият синергиите сред науката, образованието и нововъведенията като част от по-широка политика на знанията.

„ Въпросът е освен да задържим учените ни в техните райони, само че и да насърчим повече младежи да се занимават с просвета. Всички би трябвало да имат достъп до опциите. Затова една от водещите ми цели е да разтеглим присъединяване на страните членки с по-слаби резултати в новата стратегия „ Хоризонт Европа “ посредством съставяне на екипи и основаване на центрове за високи достижения, подсилване на националните служби за контакт, механически препоръки и помощ. Заплащането на научните откриватели също е значим въпрос, за който би трябвало да предложим работещи ограничения ".

" Разчитам на поддръжката на страните членки и всички заинтригувани страни да създадем дружно приобщаващо, отворено и учредено на върхови достижения европейско научноизследователско пространство, обвързвано с европейското пространство за обучение “, прикани в умозаключение българският еврокомисар Мария Габриел.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР