Украйна знае какво прави и въпросът е дали взимат рационални

...
Украйна знае какво прави и въпросът е дали взимат рационални
Коментари Харесай

Янев: Украйна би била агресор в един друг случай на нещата, каквито не се случиха |

Украйна знае какво прави и въпросът е дали взимат рационални решения. От позиция от това, което имаме и като агитация от двете страни, и като картина какво се случва е мъчно да преценим дали Украйна би била агресор в един различен случай на нещата, каквито не се случиха несъмнено, съобщи някогашният боен министър от кабинета Петков Стефан Янев в предаването " Лице в лице " по bTV.

Той се опита да изясни, че не става въпрос Украйна да нападне Русия, а областите Луганск и Донецк. " Тоест кръвопролитието можеше да стартира там ", добави Янев. Донецк и Луганск са територии на самата Украйна, а самопровъзгласилите се там " самостоятелни " републики по време на войната през 2014 година, са приети единствено от Русия и се контолират от Кремъл. Военните дейности в региона не са преставали за тези 8 години, като се водят с друг интензитет през годините.  

Споре Янев сега не е време " да обръщаме историята и да споделяме какво би било, само че във връзка с съответния проблем има задоволително военна помощ от всякъде и в този смисъл още военна помощ, в това число и от България би било неточност ".

" Моето мнение съм го казвал и преди. Да, ние би трябвало да помогнем на една страна, която е нападната както го вършим досега- филантропична помощ, отношение към бежанците. Но във военно отношение, моето персонално мнение е, че аз съм срещу. Затова, че помагането с военна помощ, удължава войната. Удължава, в случай че щете и мъката и страданията на хората ", съобщи някогашния боен министър, който е и някогашен военачалник от армията.

На въпрос дали България изпраща оръжие до Украйна посредством медиатори, Янев съобщи:

" Възможно е да е достоверна тази версия. Разбира се аз нямам искания, че мога да провера всичко обратно във времето кой какви покупко-продажби е сключвал, с какви крайни получатели ".

Във връзка с това той обясни, че всяка такава поръчка е наложително да има краен адресат. Разбира се, в случай че краен адресат е страна членка на НАТО, това оръжие след това би могло да попадне там, на украинска територия, сподели Янев.

Относно кой заплаща тези оръжия, някогашният боен министър изясни, че в случай че става въпрос за договорка с краен адресат, то има и контрагент, който го е платил. Ако към този момент българската страна, за това което приказваме, Народно събрание вземе решение, това значи, че българската страна безплатно ще го съобщи, добави Янев.

Според него " на процедура наподобява лицемерно, само че в последна сметка можем да се позовем на производителите и на българските органи, които взимат решенията и да кажем, да ние директно не участваме ".

Партията на Янев

Стефан Янев съобщи, че скоро ще разгласи основаването на партията си, като се надява това да стане в околните седмици. " На финалния стадий сме, по този начин да се каже. Разбира се има условия в Закона за политическите партии, които ние би трябвало да се съобразим с тях ", добави той.

На въпрос какви ще бъдат възгледите на партията Янев сподели, че в чистата идеологична скица от дясно към този момент не е толкоз забавно. Хората към този момент се объркаха в тези идеологеми. Мисля, че е по-важно да кажем, че съидейниците на това ядро, което сме се събрали досега, които търсим и усилваме хората които желаят да се включат в плана, са хора, които милеят за България. Хора, които мислят за България, разчитат на нейното развиване, сподели още Янев. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР