Украйна заяви в сряда, че организираните от Русия гласувания в

...
Украйна заяви в сряда, че организираните от Русия гласувания в
Коментари Харесай

Украйна: Никога няма да се съгласим с руските ултиматуми

Украйна съобщи в сряда, че проведените от Русия гласувания в четири украински района за това да станат част от нейната територия са " оскъдни и безполезни " и че Киев ще продължи да поставя старания за освобождение на окупираната украинска територия, съобщи Ройтерс.

Призовавайки интернационалните си сътрудници да наложат нови строги наказания на Москва и да дават на Киев повече военна помощ, украинското външно министерство съобщи в изказване, че Украйна в никакъв случай няма да се съгласи с съветските ултиматуми.

„ Принуждаването на хора на тези територии да попълнят някакви документи с дулото на револвера е следващото закононарушение на Русия в хода на нейната експанзия против Украйна “, се споделя в известието.

Описвайки „ референдумите “, проведени от Русия като фиктивни, тя сподели, че те нямат „ нищо общо с изразяването на воля “ и нямат отражение върху „ административно-териториалната система и интернационално приетите граници “ на Украйна.

" Украйна и интернационалната общественост осъждат сходни дейности на Русия и ги считат за оскъдни и безполезни ", се споделя в изказването.

" Украйна има цялостното право да възвърне своята териториална целокупност с военни и дипломатически средства и ще продължи да освобождава краткотрайно окупираните територии. Украйна в никакъв случай няма да се съгласи на съветски ултиматуми. Опитите на Москва да сътвори нови разграничителни линии или да отслаби интернационалната поддръжка за Украйна са обречени на неуспех. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР