Украйна заяви днес, че отряд от нейните специални части е

...
Украйна заяви днес, че отряд от нейните специални части е
Коментари Харесай

Украйна взриви сондажна платформа в Черно море, ползвана от Русия

Украйна съобщи през днешния ден, че отряд от нейните специфични елементи е взривил сондажна платформа в Черно море, която Русия е употребила за увеличение на обсега на своите дронове, съобщи Ройтерс, като се базира на техен пост в " Телеграм ".

Според украинските специфични сили оборудването на платформата е било употребявано за осъществяване на офанзиви с дронове против сериозна инфраструктура на Украйна, както и за реализиране на надзор в северозападната част на Черно море.

Операцията, наречена " Цитадела ", е била извършена през нощта, като е довела до залавянето на " значимо вражеско съоръжение " и взривяването на платформата, се споделя в изказването.

" Успешната специфична интервенция обезпечи по-безопасното напредване на кораби и ограничи опциите на врага в северозападната част на Черно море ", се споделя още в изказването.

Заедно с него бе публикувано зрелищно видео с военнослужещи, които се приземяват на платформата в ранни зори и работят вътре, след това се отдалечават от нея, до момента в който на назад във времето се вижда ярка светлина от детонация.

Ройтерс не бе в положение да удостовери тази информация посредством самостоятелни източници. Москва не е дала отговор още на настояването на организацията за коментар, заяви Българска телеграфна агенция.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР