Украйна заяви, че очаква контраофанзивата ѝ да бъде дълга и

...
Украйна заяви, че очаква контраофанзивата ѝ да бъде дълга и
Коментари Харесай

Украйна: Контраофанзивата ни ще бъде продължителна и трудна

Украйна съобщи, че чака контраофанзивата ѝ да бъде " дълга и сложна " заради проблеми с доставките на западни оръжия и с мините, сложени от съветските сили, съобщи Франс прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11207
„ Несъмнено тази интервенция ще бъде много сложна, дълга и ще отнеме доста време “, сподели Михайло Подоляк, който е консултант на украинския президент Володимир Зеленски.

Според него главната спънка пред настъплението на украинските сили са мините, поставяни от месеци от съветската войска и основно " дълбочината на минните полета ", която може да е от " четири до шестнадесет километра "

Подоляк акцентира, че Киев не е подготвен на компромис пред Русия, защото Москва се пробва да " унищожи " украинската страна и да си върне " цялостния надзор ", който е имала по руско време.

Русия ни ненавижда, тя пристъпи към унищожаването на самата идея за украинска страна, уточни президентският консултант, представен от Българска телеграфна агенция.

Той изброи и оръжията, от които страната му се нуждае, с цел да форсира контраофанзивата си. Става въпрос за " 200-300 бронирани машини, най-много танкове ", сред 60 и 80 изтребителя F-16, системи за Противовъздушна отбрана " Пейтриът " или техния френски еквивалент САМП/Т (SAMP/T).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР