Украйна заяви, че фалшифицирането на смъртта на руския журналист Аркадий

...
Украйна заяви, че фалшифицирането на смъртта на руския журналист Аркадий
Коментари Харесай

Мнимата смърт на Бабченко довела до разкритието на 47 мишени на Русия

Украйна съобщи, че подправянето на гибелта на съветския публицист Аркадий Бабченко е довело до разкритието на лист от 47 души, които са планувана цел за ликвидиране от Русия, написа английският вестник The Independent, представен от " Фокус ".
Властите в Киев обявиха, че подправянето на гибелта на Аркадий Бабченко е било нужно, с цел да бъде предпазен той и редица други хора, които са цел на Русия.
На среща в петък, основният прокурор на Украйна Юрий Луценко уведоми посланиците на Европейския съюз, Съединени американски щати и други страни за решението да се фалшифицира гибелта на съветския публицист.
„ Разследването получи лист от 47 души, които може да са идната жертва на терористи “, написа Луценко в обществената мрежа „ Facebook “.
Той не е загатнал имена, само че съобщи че описът е включвал видни украински и съветски публицисти.
Аркадий Бабченко изигра номер, скроен дружно с украинската загадка полиция, в който бе публикувана информация, че е бил убит с три патрона.
Часове по-късно, откакто информациите за гибелта му заляха целият новинарски поток, журналистът се появи жив и здрав на конференция, казвайки, че е изиграл убийството, с цел да спомогне за разкриването на съветски поръчители.
" Ще пребивавам дълго и щастливо и ще танцувам върху гроба на Путин ", написа тогава в обществените мрежи Бабченко.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР