Украйна затвори въздушното си пространство за граждански полети в четвъртък,

...
Украйна затвори въздушното си пространство за граждански полети в четвъртък,
Коментари Харесай

Украйна затвори въздушното си пространство за граждански полети

Украйна затвори въздушното си пространство за цивилен полети в четвъртък, базирайки се на висок риск за сигурността, до момента в който европейският авиационен регулатор също предизвести за рискове за полетите в граничните региони на Русия и Беларус заради военни действия.

Руският президент Владимир Путин позволи военна интервенция в източната част на Украйна и това наподобява е началото на война в Европа, съобщи организация Ройтерс ().

Russia's Putin authorises 'special military operation' against Ukraine
— Reuters (@Reuters)
Украинското държавно ръководство на въздушния трафик заяви на уеб страницата си, че въздушното пространство на страната е затворено за цивилен полети и

обслужването на въздушния трафик е прекратено .

Европейската организация за авиационна сигурност (ЕААБ) съобщи, че въздушното пространство над Русия и Беларус в границите на към 185 километра от границите им с Украйна също може да крие опасности за сигурността.

„ По-специално, съществува риск както от съзнателно прехващане, по този начин и от неправилна идентификация на цивилен самолети. Наличието и вероятното потребление на необятен набор от наземни и въздушни бойни системи съставлява висок риск за цивилен полети, извършващи се на всички височини “, съобщи организацията в бюлетин по отношение на зоната на спора.

Ukraine said it had closed its airspace to civilian flights because of a ‘high risk’ to safety
— Reuters (@Reuters)
Авиационната промишленост обърна внимание на рисковете, които споровете крият за гражданската авиация, откакто беше свален над Източна Украйна през 2014 година

ЕААБ съобщи, че съветското министерство на защитата е изпратило на Украйна незабавно известие ,

предупреждаващо за висок риск за сигурността на полетите, заради потреблението на оръжия и военно съоръжение и изиска от контрола на въздушното придвижване на Украйна да спре полетите.

Рано сутринта самолетните компании заобикаляха цяла Украйна в препълнени коридори на север и запад. Полет на El Al от Тел Авив до Торонто направи неочакван противоположен завой от въздушното пространство на Украйна към момента на затварянето му, сподели уебсайтът за следене на полети FlightRadar24. Полет на полските авиолинии от Варшава до Киев също обърна назад към Варшава почти по същото време.

Wow. Look at this air traffic diversion
— Jon Nicosia (@NewsPolitics)
Часове по-рано самодейността Safe Airspace, която беше основана да дава информация за сигурността и зоната на спор след свалянето на MH17, съобщи, че е повишила равнището на риска над Украйна до „ да не се лети “ . Освен това тя предизвести и за евентуална хакерска атака против контрола на въздушния трафик на Украйна.



Русия заяви в четвъртък, че е спряла вътрешните полети до и от няколко летища покрай границата си с Украйна ,

в това число Ростов на Дон, Краснодар и Ставропол, до 2 март. Русия също по този начин затвори част от въздушното пространство в бранша на Ростов, с цел да „ обезпечи сигурност “ за полетите на гражданската авиация, демонстрира уведомление до летците.

Преди Украйна да уведоми за рестриктивните мерки на въздушното пространство, Англия, Канада, Франция, Италия и Съединени американски щати споделиха на самолетните компании си да заобикалят избрана част от въздушното пространство над Източна Украйна и Крим, само че не стигнаха до цялостна възбрана на полетите.

Германската Lufthansa спря полетите до Украйна от понеделник, присъединявайки се към KLM, която към този момент беше спряла полетите.

Миналата седмица две украински самолетни компании разкриха проблеми при обезпечаването на застраховка за някои полети ,

до момента в който задграничните превозвачи започнаха да заобикалят въздушното пространство на страната, защото Русия струпа големи военни сили на границата си.

Русия спря комерсиалното мореплаване в Азовско море

Русия ограничи придвижването на търговски кораби в Азовско море до второ разпореждане, оповестиха за Ройтерс два източника от бранша на търговията със зърно. Руската държавна организация по морско и речно мореплаване не е дала отговор на запитванията на осведомителната организация за коментар по въпроса.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР