Украйна заподозря Русия за хакерските атаки, които сринаха десетки правителствени

...
Украйна заподозря Русия за хакерските атаки, които сринаха десетки правителствени
Коментари Харесай

Украйна подозира Русия за масираните хакерски атаки

Украйна заподозря Русия за хакерските офанзиви, които сринаха десетки държавни уеб сайтове в четвъртък и петък тази седмица.

“Разследването към момента продължава, само че службата за сигурност на Украйна е получила предварителни данни, които допускат, че хакерски групи, свързани с съветските секрети служби, може да стоят зад днешната масирана хакерска атака против държавни уеб страници “, сподели в Twitter представителят на външното министерство Олег Николенко.

В изказване на службите за сигурност се показва, че офанзивите в нощта на четвъртък против петък са били ориентирани към общо 70 държавни уеб страницата. Десет са били подложени на " неразрешена интервенция ", само че наличието им не е променено и не е имало приключване на персонални данни.

По-рано външното министерство на Украйна дефинира като “масирана “ офанзивата, която сринасобствения му уебсайт. Преди да се срине изцяло, на уеб страницата на министерството имаше известие на украински, съветски и полски езици, предупреждаващо украинците, че персоналните им данни са били компрометирани.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР