Украйна започва изграждането на две военноморски бази за защита на

...
Украйна започва изграждането на две военноморски бази за защита на
Коментари Харесай

Ескалация - Украйна ще строи две военноморски бази на Черно море!

Украйна стартира построяването на две военноморски бази за отбрана на Черноморския район. Това разгласи във Върховната Рада президентът на страната Владимир Зеленски в границите на годишно обръщение до депутатите по отношение на вътрешното и външното състояние на Украйна, предава TACC.

„ Започваме да построяваме две държавни украински военноморски бази за отбрана на Черноморския район “, цитира организацията думите на Зеленски.

Той добави още, че страната продължава да модернизира военните си кораби. Украинският президент бе безапелационен, че няма да разреши понижаване на финансирането на армията през 2021 година, предава Фокус.

„ През 2020 година бюджетът за армията стана най-големият в историята на Украйна. По време на рецесията с ковид той не понижа нито с една гривна и, апелирам, не разпространявайте лъжата, че през 2021 година ще понижим средствата за войската. Няма да разреша сходно нещо ", увери Зеленски.

Тази година за армията на Украйна бяха планувани над 117 милиарда гривни (4,12 милиарда $ по настоящия обменен курс), показва ТАСС.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР