Украйна за пореден път бе подложена на среднощна аката с

...
Украйна за пореден път бе подложена на среднощна аката с
Коментари Харесай

Нощни обстрели в Украйна, дронове камикадзе оставиха част от Киев без светлина и топлина

Украйна за следващ път бе подложена на среднощна аката с безпилотни летателни апарати, за гърмежи бе обявено в Киев, Херсон и Днепър.

Кметът на украинската столица Виталий Кличко съобщи, че вследствие на нощна офанзива с дронове против Киев са развалени обекти на енергийната инфраструктура.

" В резултат на нощния обстрел на столицата са развалени уреди на енергийната инфраструктура. В града има спирания на електрозахранването. Съответно има дезактивирани отоплителни уреди. Водоснабдяването на столицата е в естествен режим ", написа той в канала си в Telegram.

В понеделник сутринта Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна заяви, че през последните 24 часа съветските сили са нанесли общо 51 въздушни удара по Украйна, като са употребявали 44 ирански безпилотни летателни апарата " Шахид-136 " и са осъществени 55 обстрела с ракетни системи за залпов огън.

В същото време Губернаторът на Брянска област в Русия заяви за нахлуване с украински дрон.

Украински безпилотен аероплан е развалил оборудване за електроснабдяване в Брянска област, заяви губернаторът на региона Александър Богомаз.

" Тази заран беше осъществена офанзива с украински дрон в Климовски регион. Няма жертви. Всички оперативни служби работят на обекта. В резултат на удара е развалено електрозахранващо оборудване, в селището няма електричество ", написа той в Telegram.

Климовският регион на Брянска област граничи на юг с Черниговска област в Украйна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР