Украйна я очаква трудна зима заради спора с Русия за

...
Украйна я очаква трудна зима заради спора с Русия за
Коментари Харесай

Предричат трудна зима за Украйна

Украйна я чака сложна зима поради разногласието с Русия за преноса на газ. Това съобщи представителят на президента Володимир Зеленски в държавното управление на страната Андрей Герус, представен от РИА Новости.

„ Имаме обстановка, в която имаме много ниско струпване на въглища в хранилища. Имахме, да речем, сложна и разгорещена полемика с компании за произвеждане на топлинна сила, по-специално с огромни компании “, сподели Герус, разяснявайки подготовката на Киев за студения интервал, а конференцията му бе излъчена по локалния ефирен канал „ Наш “, съобщи организация " Фокус ".

Според него украинските управляващи упорстват, че фирмите, генериращи топлота, не би трябвало да употребяват запасите от въглища в хранилища като метод за изнудване за повишение на цените. „ Такива истории към този момент са се случвали в Украйна и ние бихме желали това да не се повтаря в никакъв случай, изключително преди сложна зима, когато имаме избрани разногласия с „ Газпром “ за преноса на газ “, съобщи представител на Зеленски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР