Украйна взриви пет самолета „дълбоко в рамките на руска територия“

...
Пет руски самолета бяха взривени от Украйна през последните три
Коментари Харесай

Пет руски самолета бяха взривени от Украйна през последните три дни, след като Великобритания каза, че атаки с дронове срещу цели в Русия са изстрелвани от вътрешността на собствената й територия.

Твърдението на Министерството на отбраната във вторник дойде, след като украинските медии цитираха източници от разузнаването, свързващи поредица от скорошни удари по военновъздушни бази дълбоко в Русия с диверсанти.

МО подчерта унищожението на свръхзвуков бомбардировач Туполев Ту-22 в събота във въздушната база Солци-2 южно от Санкт Петербург, на около 400 мили от украинската граница, заявявайки, че е „малко вероятно“ дронът, който е ударил самолета, да е бил изстрелян от Украйна.

„Руското министерство на отбраната каза, че безпилатен летателен апарат (БЛА) в стил хеликоптер е отговорен за атаката“, каза Министерството на отбраната.

„Ако е вярно, това добавя тежест към оценката, че някои атаки с БПЛА срещу руски военни цели се извършват от вътрешността на руска територия. Малко вероятно е хеликоптерните БПЛА да имат обхват да достигнат до Солтски-2 извън Русия“, добави той.

Руското министерство на отбраната призна, че военновъздушната база Солци-2, разположена в района на Новгород, е била атакувана в събота, но омаловажи мащаба на инцидента.

Драматични снимки, публикувани от Украйна след удара, показаха бомбардировача Ту-22, обгърнат от пламъци.

Няколко разузнавателни издания с отворен код оттогава потвърдиха изображения, а във вторник руската служба на Би Би Си пусна нови сателитни изображения в подкрепа на докладите.

Изображение, направено в понеделник, показва парче изгорена земя в нещо, което изглежда като място за паркиране на военен самолет.

Моделът Ту-22, който може да се движи със скорост два пъти по-висока от скоростта на звука, е използван широко за нанасяне на удари по украински градове.

Украйна няма способността да прихваща такива самолети, въпреки че нейните сили имат доказаха многократно, че са в състояние да свалят ракетите, които изстрелва.

Украинското военно разузнаване (ГУР) междувременно твърди, че атаката е била извършена от дрон, изстрелян от Русия.

< p>„Тези операции с дронове бяха координирани от GUR и причиниха значителни загуби на руските военновъздушни сили“, каза неназован служител на GUR пред новинарския уебсайт на Новия глас на Украйна.

Длъжностното лице добави, че агентите, които сътрудничат с разузнавателната служба са унищожили или повредили пет руски самолета през последните дни.

Отделно във вторник се появиха съобщения, че генерал Сергей Суровикин е бил освободен от поста ръководител на руските военновъздушни сили.

Съобщава се, че генерал Суровикин е изпаднал в немилост на Кремъл заради предполагаемите му връзки с групата Вагнер след неуспешния й бунт през юни

Алексей Венедиктов, редактор на забранената радиостанция „Ехо Москвы“, публикува откъс от Указ на Кремъл, който изглежда показваше, че генерал Суровикин е бил освободен от поста си, но ще бъде запазен в някаква длъжност в министерството на отбраната.

56-годишният, известен също като генерал Армагедон заради ролята си в сплескването сирийския град Алепо, не е бил виждан публично, откакто записа видео, призоваващо шефа на Вагнер Евгений Пригожин да спре бунта на групировката през юни, който продължи едва 24 часа, преди да бъде прекратен.

Вижте коментари
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР