Украйна взема на прицел руските войници, които стрелят по и

...
Украйна взема на прицел руските войници, които стрелят по и
Коментари Харесай

Зеленски: Взимаме на прицел руските войници, които стрелят по и от завзетата АЕЦ Запорожие

Украйна взема на прицел съветските бойци, които стрелят по и от завзетата атомна електроцентрала " Запорожие ", предизвести украинският президент Володимир Зеленски. Москва и Киев още веднъж си размениха обвинявания за обстрела на централата,предаде БНР.

Руските сили обстрелват територията на Запорожката нуклеарна централа, с цел да изнудват Украйна и целия свободен свят, разгласи украинският президент Володимир Зеленски. Всеки ден, в който съветските сили остават на територията на централата, усилва радиационната опасност за Европа до равнища, които не са съществували даже в пиковите моменти от борбата по време на Студената война, добави Зеленски и акцентира:

" Украинските дипломати и представителите на страните, които са ни сътрудници, ще създадат всичко, с цел да подсигуряват, че новите наказания по отношение на Русия наложително ще блокират съветската нуклеарна индустрия ", сподели Зеленски в обичайното си послание към украинския народ.

Украйна и Русия се упрекват взаимно за многочислени обстрели в последните дни на Запорожката АЕЦ, която е най-голямата в Европа. Руски войски превзеха централата при започване на войната, само че тя към момента се поддържа в употреба от украинци, които се оплакват, че са заплашвани от съветските военни и държани при доста тежки условия.

Продължава контраофанзивата на украинската войска против град Херсон. По данни на английското разузнаване украинските елементи са разрушили втори мост на река Днепър, който се употребявал от съветските сили за доставяне с хранителни запаси.

Междувременно украинската войска нанесе удари по Донецк и Макаевка, заяви локалната проруска администрация, представена от организация " Новости ". Данните са за осем снаряда по градовете в Източна Украйна, които са под съветски надзор.

В същото време Чечения праща нов отряд доброволци, подготвени в Руския университет за специфични сили, да се бият в Украйна, заяви в канала си в Telegram ръководителят на републиката Рамзан Кадиров, представен от ТАСС. Над 10 хиляди чеченски бойци вземат участие в бойните дейности на страната на Русия, напомня организацията.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР