Украйна взема на прицел руски войници, които стрелят по завзетата

...
Украйна взема на прицел руски войници, които стрелят по завзетата
Коментари Харесай

Зеленски: Вземаме на прицел руските войници, стрелящи по АЕЦ Запорожие

Украйна взема на прицел съветски бойци, които стрелят по завзетата атомна електроцентрала в южната част на страната или я употребяват като база, откъдето да стрелят, съобщи в нощта против неделя украинският президент Володимир Зеленски, съобщи Ройтерс.

Украйна и Русия се упрекват взаимно за многочислени произшествия в последно време, свързани с обстрел на Запорожката АЕЦ, която е най-голямата в Европа.

Руски войски превзеха централата при започване на нахлуването на Русия в Украйна.

" Всеки съветски боец, който или стреля по централата, или стреля, като употребява АЕЦ за прикритие, би трябвало да разбере, че става специфична цел за нашите сътрудници от разузнаването, за нашите специфични служби, за нашата войска ", сподели Зеленски в нощното си видеообръщение.

Русия евентуално пренасочва военни елементи за укрепване на Южна Украйна

През последните дни главната цел на Русия евентуално е била преориентирането на войски за подсилване на Южна Украйна, съобщи Министерството на защитата на Обединеното кралство в последния си разследващ отчет, оповестен в неделя.

" Въпреки това в Донбас подкрепяните от Русия сили – най-вече милиция на самопровъзгласилата се Донецка национална република – не престават да вършат опити за офанзиви на север от град Донецк ", се споделя още в официалното съобщение, съобщи БНР.

Най-тежките боеве се водят към село Писки, покрай летището в Донецк, евентуално тъй като селището остава оспорвано. " Руското нахлуване евентуално има за цел да подсигури автомагистрала M04, основният метод към Донецк от запад ", се прибавя в отчета.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР