Украйна винаги е готова да води преговори с Русия, заяви

...
Украйна винаги е готова да води преговори с Русия, заяви
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна винаги е готова да преговаря с Русия

Украйна " постоянно е подготвена " да води договаряния с Русия, съобщи през днешния ден украинският президент Володимир Зеленски, представен от Франс прес.

" Украйна постоянно е казвала, че е подготвена за договаряния и търси всяка опция за прекъсване на войната. Едновременно с това, за жалост, виждаме подготовка за значими, съгласно някои даже решителни боеве в източната част на страната ", сподели Зеленски на обща конференция с австрийския канцлер Карл Нехамер.

Нехамер е на посещаване в Киев, с цел да изрази поддръжка за украинското държавно управление. Той ще посети и град Буча, където украинските управляващи оповестиха, че стотици цивилни са били избити от съветските сили. При идването си в Украйна австрийският канцлер сподели пред публицисти, че зверствата в Буча би трябвало да бъдат изцяло разследвани от самостоятелни интернационалните специалисти.

" Готови сме да се бием и редом с това да търсим дипломатически пътища за прекъсване на тази война. Едновременно с това постоянно сме възнамерявали да водим разговор ", съобщи на днешната конференция Зеленски. " В източната и южната част на страната виждаме централизация на оръжие, военно съоръжение и войски, които се готвят да окупират още една част от нашата територия ", сподели той.

Австрийският канцлер Карл Нехамер сподели през днешния ден в Киев, че чака Европейски Съюз да одобри още наказания против Русия, само че отбрани позицията на страната си, която е срещу отвод от доставките на съветски газ.

Нехамер стана през днешния ден следващият европейски водач, посетил Киев и срещнал се с президента Володимир Зеленски. На конференция след диалозите им Нехамер сподели, че Европейски Съюз ще продължава да уголемява глобите против Москва, до момента в който войната спре, и че следващият пакет от наказания, признат тази седмица, " няма да е последният ". Той съобщи, че " до момента в който умират хора, никои наказания не са задоволителни ".

Австрия получава множеството природен газ, който употребява, от Русия и е една от страните, които са срещу концепцията за отвод от съветския газ. Днес в отговор на въпрос Нехамер сподели, че глобите на Европейски Съюз стават все " по-прецизни ", само че добави, че те са ефикасни, " когато удрят по тези, против които са ориентирани, а не отслабват тези, които ги постановат, против този, който води война ".

Във военно отношение Австрия е неутрална страна и не е член на НАТО.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР