Украйна вероятно за първи път използва системи Пейтриът, получени от

...
Украйна вероятно за първи път използва системи Пейтриът, получени от
Коментари Харесай

"Patriot" работи на макс - за първи път Украйна свали руска ракета "Кинжал"

Украйна евентуално за първи път употребява системи " Пейтриът ", получени от сътрудници, с цел да смъкна вражеска балистична цел - ракетата " Кинжал ", написа Defense Express, базирайки се на фотография на останките от нея.
 
В нощта на 4 май в небето над Киев, както оповестява киевската градска военна администрация, в допълнение към вражеските безпилотни самолети камикадзе, е имало ракети " евентуално от балистичен вид ".
 
Според фотографията на останките, паднали на стадион в столицата, специалистите откриха, че свалената ракета е Х-47 " Кинжал ". Те означават, че останките демонстрират, че прехващането е било много дейно - с заличаване на бойната глава, до момента в който е още във въздуха. Това събаряне развенчава и мита на съветските окупатори, че " Кинжал " е " хиперзвукова " ракета.
 
" Кинжал " е хиперзвуков единствено във фантазиите на руснаците. Защото, макар че форсира до хиперзвукови скорости с помощта на ускорителя, той не може да поддържа такава скорост от самото начало.
 
Още в крайния сектор, т.е. по време на офанзива, той навлиза в задачата по балистична траектория и има въпреки и висока, само че надалеч от хиперзвукова скорост.
 
А Украйна към този момент публично получи средства, които могат да се борят с балистични цели - " Пейтриът ", и явно ЗСУ сполучливо ги употребяват ", изясняват специалистите, съобщи организация УНИАН.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР