Украйна вече отдавна не се ориентира по Москва и по

...
Украйна вече отдавна не се ориентира по Москва и по
Коментари Харесай

Тетиана Станева, Одеска област: Украйна отдавна не се ориентира по думите на Путин

„ Украйна към този момент от дълго време не се ориентира по Москва и по това какво споделя Владимир Путин. Неговата дума не коства дори да я чуваш, не коства дори хартията, върху която е написана. 2014 година разбрахме това и точно заради тази причина няма по какъв начин да се приказва с хора като него. С терористи не се беседва. “ Така Тетиана Станева, етническа българка от Одеска област в Украйна, разяснява оповестеното от Кремъл краткотрайно помирение, влезнало в действие по обяд московско време.

 
Аз нямам доверие на неговите думи. Това е един метод да покаже себе си като някакъв доблестен човек. Какво значи: по Бъдни вечер няма да ви удряме, а на Нова година можеше? Или на 25-и, както в този момент честват в Украйна?
„ Сега у нас и 25-и (декември) е почивен ден, и 7-и (януари) е почивен ден “, разясни тя.
„ На война няма празнично въодушевление. Хората към този момент трета година не могат да честват както са привикнали – първо поради пандемията, в този момент поради войната “, описа Станева.

 
Все отново хората се събират, без значение, че токът беше изключен цяла нощ. Понякога го изключват, тъй като има прекомерно доста прилагане, а от време на време е на график.
„ Вода по селата има, тъй като ние сме на кладенци. Хората си купиха и генератори. На село по-лесно се претърпява, само че в града е доста тежко “, добавя жителката на Одеска област.

„ В Украйна има доста коледни песни. Децата нормално коледуват, пеят песнички, събират сладки. Кумовете идват на този ден, да посетят кръстника. Нашите кумове ще ни гостуват и ще останат да нощуват поради комендантския час “, описа Станева за коледните традиции в страната и съответно в Бесарабия.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР