Украйна вече фактически се е присъединила към НАТО, въпреки че

...
Украйна вече фактически се е присъединила към НАТО, въпреки че
Коментари Харесай

Резников: Украйна де факто вече се присъедини към НАТО

Украйна към този момент в действителност се е включила към НАТО, макар че официално не е станала член на Алианса. Това съобщи министърът на защитата на страната Олексий Резников в изявление пред BBC, представен от Факти.бг.

" Украйна като страна и въоръжените сили на Украйна станаха членове на НАТО. Де факто, само че не и де юре. Защото имаме оръжия и познания по какъв начин да ги използваме... Сигурен съм, че в близко бъдеще ще станем членове на НАТО и де юре ", съобщи Резников.

Министърът не се съгласи, че сходни думи могат да се смятат за двусмислени освен в Русия, само че и в самата НАТО - защото Алиансът, макар че поддържа Украйна, предприе ограничения, тъй че да не се смята за участник във войната.

Резников също изрази убеденост, че Украйна ще получи от Запада дълго чаканото оръжие, в това число танкове и изтребители, защото и Украйна, и Русия наподобява се готвят за нови офанзиви напролет. Според него Русия всекидневно губи към 500-600 бойци си във всички посоки на фронта. Той счита, че Русия може да се опита да събере " сили, муниции и оръжия " за атака от окупираните региони на юг и изток.

" Пролетта е най-хубавият интервал за всички страни за обновяване на придвижването на всички посоки. Разбираме, че те ще бъдат подготвени да стартират (офанзивата – бел. ред.), и, несъмнено, би трябвало да сме подготвени да стартираме (своя офанзива) ", показа военният министър.

По отношение на смяната във висшото командване на съветските сили Резников съобщи, че това се е случило вследствие на " спор сред Пригожин и въоръжените сили на Русия ".

Генерал Суровикин оглави неотдавнашните офанзиви против енергийната инфраструктура на Украйна, които съгласно украинския министър са понижили безуспешно запасите (от съветски ракети).

Министерството на защитата на Руската федерация в сряда заяви, че съветското управление е назначило началника на Генералния щаб Валерий Герасимов за нов пълководец на обединената група съветски сили в Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР