Украйна вече фактически се е присъединила към НАТО, макар и

...
Украйна вече фактически се е присъединила към НАТО, макар и
Коментари Харесай

Олексий Резников: Украйна де факто вече е станала член на НАТО

Украйна към този момент в действителност се е включила към НАТО, въпреки и официално да не е част от алианса, съобщи украинският министър на защитата Олексий Резников, представен от организация Укринформ.
" Украйна като страна и нейните въоръжени сили са станали членове на НАТО. Де факто, само че не де юре. Защото имаме оръжие и схващане по какъв начин да го използваме… Уверен съм, че в най-близко бъдеще ще станем членове на НАТО де юре ", сподели Резников в изявление за Би Би Си.

Украинският министър на защитата не се съгласи с догатката, че сходни думи може да се възприемат нееднозначно освен в Русия, само че и в самата НАТО, доколкото организацията, въпреки и да поддържа Украйна, предприе ограничения да не бъде считана за участник във войната.
Освен това Резников изрази убеденост, че Украйна ще получи от Запада дълго чакани оръжия, включително танкове и изтребители, тъй като както Киев, по този начин и Москва се готвят за нови настъпления напролет.
По думите му Русия всекидневно губи към 500-600 военнослужещи по всички фронтови посоки. Според него Москва може да се опита да събере " сили, муниции и оръжие " за нахлуване от регионите, които към този момент е окупирала на юг и на изток.

" Пролетта е най-хубавият интервал за обновяване на придвижването за всички страни. Разбираме, че те ще бъдат подготвени да стартират нахлуване, и естествено и ние би трябвало да сме в подготвеност ", сподели украинският министър на защитата.
Що се отнася до измененията в съветското висше военно командване, Резников увери, че това е станало вследствие на " спора сред (шефа на частната военна група " Вагнер " Евгений) Пригожин и въоръжените сили на Русия ".
Източник: Българска телеграфна агенция
Следвайте " Гласове " в
 
13 Яну 20231213 Яну 20232113 Яну 202319313 Яну 20232313 Яну 2023253013 Яну 2023683КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани10 Яну 2023268811 Яну 202367711 Яну 202354628 Дек 2022849
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР