Украйна възнамерява да се откаже от наборната служба и да

...
Украйна възнамерява да се откаже от наборната служба и да
Коментари Харесай

Украйна преминава към към професионална армия след войната с Русия

Украйна има намерение да се откаже от наборната работа и да премине към професионална войска след войната с Русия, което ще приближи Киев до стандартите на НАТО, съобщи през днешния ден украинският министър председател Денис Шмигал, представен от Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11038
След среща с високопоставени чиновници от бранша на защитата и сигурността, на която са били разисквани промените, Шмигал сподели, че украинското държавно управление също по този начин ще продължи да поддържа по-нататъшното увеличение на вътрешното произвеждане на оръжия.

" Основната задача е да приключим прехода на силите за сигурност и защита на Украйна към стандартите на НАТО. Във всички аспекти: от оборудването и оръжията до планирането и анализите ", написа той в " Телеграм ". " След края на войната Украйна ще се откаже от наборната работа във типа, в който съществуваше преди войната. Основата на нашата защита ще бъде професионалната войска ", добави Шмигал.

Украйна желае да се причисли към НАТО и се надява да получи явен сигнал за вероятностите си за участие на срещата на върха на алианса в Литва идната седмица, отбелязва Ройтерс.

След пълномащабната съветска инвазия през февруари 2022 година Украйна разгласи национална готовност. Сега тя разполага с към един милион души в отбранителните си сили, оповестиха представители на управляващите.

Шмигал съобщи още, че развиването на вътрешни качества за произвеждане на оръжия е различен значим детайл за бъдещето на украинските отбранителни сили. " Украйна към този момент интензивно усилва производството на оръжия и съоръжение. Освен това ние започваме нови стратегии и планове ", сподели той и добави, че държавното управление ще поддържа частните предприятия в бранша и работи, с цел да откри интернационалните партньорства.

Украйна разчита доста на западни военни доставки. Правителството има за цел да трансформира оръжейната промишленост и предишния месец назначи нов началник на държавната компания за произвеждане на оръжия " Укроборонпром ", показва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР