Украйна възнамерява да изпрати на обучение за пилотиране на американски

...
Украйна възнамерява да изпрати на обучение за пилотиране на американски
Коментари Харесай

Украйна иска да обучи няколко десетки пилоти на F-16

Украйна има намерение да изпрати на образование за пилотиране на американски изтребители F-16. Това разгласи представителят на украинските военновъздушни сили Юрий Игнат, представен от " Ройтерс ".

Изявлението му идва в миг, когато западните съдружници приготвят нужните стратегии за образование.

" Прави се всичко належащо, с цел да стартира образованието допустимо най-скоро ", уточни Игнат и добави, че за образование ще бъдат определени водачи с военен опит.

Игнат разясни, че не става въпрос за образование, а за преквалификация.
 Полша: До 2-3 месеца Украйна ще има F-16
Полша: До 2-3 месеца Украйна ще има F-16

Пилотите на ВСУ към този момент усвояват този вид техника

Украйна, която към този момент неведнъж е заявявала, че се нуждае от нови западни самолети, с цел да се опълчи сполучливо на господството на Русия във въздуха.

Страните членки на НАТО Нидерландия и Дания управляват напъните на за обезпечаване на образование на водачи и спомагателен личен състав, поддръжка на самолетите и в последна сметка доставка на F-16 на Украйна.

Нидерландският министър на защитата Кайса Олонгрен съобщи по-рано през седмицата, че образованието на украински летци за пилотиране на F-16

Тя изясни, че задачата е програмата за образование да проработи изцяло до шест месеца. Възможно място за осъществяване на програмата е Дания, където има летателни симулатори.

Все още не е взето дефинитивно решение по настояването на Киев по отношение на доставката на десетки F-16, разясни Олонгрен. Програмата за образование, подкрепяна от Съединени американски щати, ще включва Белгия и Люксембург, а Франция и Англия са предложили подпомагане.
 Русия: Изпращането на F-16 на Украйна ще въвлече НАТО във войната
Русия: Изпращането на F-16 на Украйна ще въвлече НАТО във войната

Одобрението на Съединени американски щати за украинските удари против Крим показвали, че те не се интересуват от мир
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР