Украйна възнамерява да издаде репарационни облигации и да спечели от

...
Украйна възнамерява да издаде репарационни облигации и да спечели от
Коментари Харесай

Украйна възнамерява да емитира репарационни облигации

Украйна има намерение да издаде " репарационни облигации " и да завоюва от тях към 300 милиарда $, оповестява организация Reuters.

" Украйна ще продаде скъпи бумаги, които ще бъдат изплатени, единствено в случай че получи отплата от Русия ", се споделя в материала.

Отбелязва се, че по този метод Киев е решил да избегне прехвърлянето на блокираните съветски активи в чужбина на Украйна.

След началото на специфичната военна интервенция в Украйна Европейски Съюз и страните от G7 замразиха съвсем половината от съветските валутни запаси на стойност към 300 милиарда евро. Около 200 милиарда евро се намират в Европейски Съюз, основно по сметките на белгийската компания Euroclear - една от най-големите системи за сетълмент и клиринг в света.

През октомври предходната година водачите на Европейски Съюз разпоредиха на Европейската комисия да приготви оферти за потребление на замразените активи за финансиране възобновяване на Украйна, само че предложение от Европейска комисия към момента не е постъпило.
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР