Украйна във всички отношения не е готова да започне преговори

...
Украйна във всички отношения не е готова да започне преговори
Коментари Харесай

Виктор Орбан: Украйна не е готова да започне преговори за членството си в ЕС

Украйна във всички връзки не е подготвена да стартира договаряния за участието си в Европейския съюз (ЕС). Това заяви на 10 ноември унгарският министър председател Виктор Орбан в ефира на радиостанцията Kossuth.

„ Украйна във всички връзки не е подготвена да приказва за упоритостта си да се причисли към Европейски Съюз <…> Преговорите не могат да бъдат стартирани, това е ясна унгарска позиция “, съобщи той.

Унгарският министър председател добави, че „ Украйна е толкоз надалеч от участие в Европейски Съюз, колкото Мако от Йерусалим “. Фразата на Орбан препраща към остаряла унгарска сентенция за кръстоносец, решил да отиде в Светите земи. Събуждайки се на кораба, той решил, че към този момент е дошъл в Йерусалим, макар че корабът, на който плавал, към момента бил край крайбрежията на Хърватия.

В същото време Орбан акцентира, че Унгария в никакъв случай няма да се съгласи да обвърже въпроса за финансирането на Украйна от бюджета на Европейски Съюз, както и приемането й в общността, с връщането на замразените европейски средства в Будапеща. Той означи, че тези тематики би трябвало да бъдат прегледани настрана, прибавя Gazeta.Ru.

Източник: Критично.бг

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР