Украйна върви към разпадане на няколко държави заради опитите на

...
Украйна върви към разпадане на няколко държави заради опитите на
Коментари Харесай

Украйна може да се разпадне на няколко държави, твърди приближен на Путин

Украйна върви към раздробяване на няколко страни поради опитите на Съединени американски щати да употребяват Киев за противопоставяне против Русия. Това съобщи Секретарят на съветския Съвет за сигурност Николай Патрушев, който е след най-близките съидейници на президента Владимир Путин, съобщи Ройтерс.

В изявление за държавния вестник„ Росийская газета “ Патрушев сподели, че Съединени американски щати от години се пробват да насаждат ненавист към всичко съветско в украинците.

„ Използвайки своите поддръжници в Киев, американците, в опит да подтиснат Русия, взеха решение да основат противовес на страната ни, като цинично избраха Украйна за задачата, пробвайки се да разделят всъщност един народ “, сподели Патрушев.

„ Резултатът от политиката на Запада и режима в Киев може да бъде единствено разпадането на Украйна на няколко страни “, добави той.

Неговите мнения, които идват близо девет седмици след войната, са следващата индикация, че Москва е решена да разчлени Украйна.

След като бяха отблъснати при първичен опит да щурмуват столицата Киев, съветските сили се прегрупираха за акция за „ избавление “ на източния район Донбас, част от който е под контрола на подкрепяните от Русия сепаратисти от 2014 година насам.

Путин споделя, че „ специфичната военна интервенция “ е нужна, тъй като Съединените щати употребяват Украйна, с цел да заплашват Русия, и с цел да може Москва да отбрани рускоговорящите от репресии.

Путин, който споделя, че Украйна и Русия всъщност са една страна, дефинира войната като неизбежна борба със Съединените щати, които той упреква, че заплашват Русия, като се намесват в задния й двор посредством разширението на НАТО.

„ Ако нещо през днешния ден сплотява народите, живеещи в Украйна, това е единствено боязън от зверствата на националистическите батальони “, сподели Патрушев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР