Украйна в събота призова цивилните в Луганска област да напуснат

...
Украйна в събота призова цивилните в Луганска област да напуснат
Коментари Харесай

В Украйна призоваха цивилните да напуснат Луганска област

Украйна в събота прикани цивилните в Луганска област да изоставен района , а в това време стана ясно, че починалите при са общо 52 , предава Ройтерс.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски прикани за " корав световен отговор " на ракетната офанзива в петък против цялостната с дами, деца и възрастни хора гара в Краматорск, Донецка област. Кметът на града, пресметна, че по това време там е имало към четири хиляди души.

Руското министерство на защитата отхвърли да носи отговорност за офанзивата , като съобщи в изказване, че ракетите, поразили станцията, са били употребявани единствено от украинските военни и че съветските въоръжени сили не са атакували Краматорск в петък.

Руската инвазия в Украйна, която продължава повече от шест седмици, принуди повече от четири милиона души да избягат в чужбина, провокира гибелта на хилди хора, остави една четвърт от популацията на страната без дом и трансформира доста градове в отломки, напомня Ройтерс.

Кремъл съобщи в петък, че това, така наречен " специфична интервенция " за " демилитаризация " и " денацификация " на Украйна,, като задачите й ще бъдат реализирани посредством работа на съветските военни и на преговорните екипи. Същевременно генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предизвести, че войната може да продължи месеци или даже години.

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна съобщи, че Москва се готви за удар , с цел да се опита да получи цялостен надзор над Донецка и Луганска области, отчасти следени от подкрепяни от Москва сепаратисти от 2014 година

Британското министерство на защитата предизвести в брифинг, че чака въздушните офанзиви да се засилят на юг и на изток, защото Русия се стреми да откри сухопътен кулоар сред Крим - който Москва анексира през 2014 година - и Донбас, само че украинските сили към този момент осуетяват осъществяването на този проект.

Десет филантропични коридора за евакуация на хора от обсадените райони са контрактувани за събота, в това число един за хора, евакуиращи се с частен превоз от разрушения пристанищен град Мариупол, сподели вицепремиерът на Украйна Ирина Верешчук.

Кметът на Краматорск Александър Гончаренко съобщи, че чака единствено 50-60 хиляди от 220-хилядното население на града да остане в рамките му.

Областният шеф на Донецка област Павло Кириленко сподели, че гара Краматорск е била ударена в петък от балистична ракета с дребен обхват на деяние " Точка-У ", съдържаща касетъчни муниции , която е експлодирала във въздуха, разпръсквайки бомби над по-широка повърхност.

Касетъчните муниции са неразрешени според спогодба от 2008 година Русия не е подписвала тази спогодба, само че още преди този момент отхвърли да употребява такова въоръжение в Украйна.

Ройтерс не разполага със лично удостоверение за детайлностите за офанзивата.

Във Вашингтон върховен чиновник на защитата сподели, че Съединените щати не одобряват отричането на Русия за причастност към обстрела и считат, че
 Командването на съветската атака в Украйна е заменено
Командването на съветската атака в Украйна е заменено

Генерал с богат опит в Сирия застава отпред

Европейският съюз и Англия се причислиха към осъждането на случая, който стана в същия ден, в който ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен посети Киев , с цел да покаже взаимност и да форсира процеса на кандидатстване за участие в Европейски Съюз на Украйна.

Атаката в петък ускори вълната от интернационално възмущение от огромния брой цивилни жертви след откриването на стотици убити в град Буча покрай Киев, открити след изтеглянето на съветските войски от там.

Посещавайки града в петък, където екип от криминалисти стартира да ексхумира всеобщ гроб в Буча, Фон дер Лайен сподели, че е станала очевидец на " немислимото ". По-късно тя връчи на Зеленски въпросник, който е насочна точка за взимане на решение за участие в Европейски Съюз.

Блокът също по този начин преодоля някои разделения, за, в това число да забрани вноса на въглища, дърва, химикали и други артикули от Русия, наред със замразяването на активи в Европейски Съюз, принадлежащи на дъщерите на Путин и на други олигарси.

Зеленски сподели във видеообръщение, че Западът би трябвало да направи повече, в това число да наложи ембарго на всички енергоизточници от Русия и да отреже всички съветски банки от международната система за разплащане SWIFT.
 Германия и Англия обединени против съветската експанзия в Украйна
Германия и Англия обединени против съветската експанзия в Украйна

Това съобщи английският министър председател Борис Джонсън по време на конференцията си в Лондон с немския канцлер Олаф Шолц
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР