Украйна твърди, че в новогодишната нощ е ликвидирала 400 руски

...
Украйна твърди, че в новогодишната нощ е ликвидирала 400 руски
Коментари Харесай

Украйна и Русия драстично се разминават за разменените новогодишни подаръци

Украйна твърди, че в новогодишната нощ е ликвидирала 400 съветски бойци, множеството от които измежду мобилизираните, в допълнение са ранени 300, също мобилизирани. Появиха се изказвания, че измежду ранените и починалите може да има и цивилни, защото за посрещането на новата година доста мобилизирани са поканили свои близки.

Ударът на въоръжените сили на Украйна в новогодишната нощ е бил нанесен по Макеевка, Донецка област, където в професионално учебно заведение № 19 е била ситуирана огромна група мобилизирани.

Първо това заяви отделът за стратегически връзки на Въоръжените сили на Украйна в своя канал в Telegram, само че тази нощ.

Според някои известия, появили се в обществените мрежи, където се популяризират видеоклипове от Макеевка, ударът е бил нанесен от HIMARS.

Руската страна не удостоверява броя на жертвите. Властите на проруската ДНР потвърдиха през вчерашния ден за удар, само че оповестяват за около15 ранени вследствие на този обстрел.

Украинските въоръжени сили правят масиран обстрел на западните околности на Донецк и няколко региона на Макиевка, написа и тази нощ ТАСС, базирайки се на администрациите на тези градове.

УНИАН обаче цитира съветския канал Telegram Baza, които оповестяват за разрушаването въз основата на " мобилистите ", в който пишат и съветски военни репортери и окупационната администрация. Ударът по мобилизационната база е бил осъществен в среднощ, когато всички са седяли на новогодишната софра.

Фактът на удара по постройката на професионалното учебно заведение в Макеевка беше доказан от заместник-министъра на информацията на ДНР Даниил Бесонов. Той обаче не посочва броя на ликвидираните, убити и ранени.

Блогърът Борис Рожин заяви за " забележителен " брой починали и ранени, като добави, че " вечерта към момента се разчистват отломките ".

В каналите Z и каналите на съветските военни репортери броят им варира от няколко до 50-70 души.

Руското министерство на защитата към момента не е коментирало тази информация.

В същото време съветникът на кмета на Мариупол Пьотр Андрюшченко съобщи, че измежду ликвидираните може да има и родственици на мобилизирани.

" В Мариупол куп съветски военни привлякоха съпруги и фамилии за Нова година. Толкова масирано, че се забелязваше образно. Няма подозрение, че същата наклонност се следи и в Макиевка. ", написа в обществените мрежи Андрюшченко, който точно твърди, че измежду починалите и ранените може да има и цивилни.

Тази заран ТАСС удостоверява, че в Донецка област е с напрежение. Тази нощ украинските военни са обстрелвали Кировския регион на Донецк, по-късно е нанесен удар по Калининския регион на Горловка. Село Аксеновка е без електричество.

На 1 януари администрациите на Донецк и Макеевка оповестиха на ТАСС за масиран обстрел от страна на украинските въоръжени сили. Народната милиция на ДНР също по този начин осведоми, че в града работят системи за противовъздушна защита. Малко след среднощ украинската войска нанася удари по Донецк и Макеевка с голям брой ракетни установки, като изстрелва общо 11 снаряда, гласи припомнянето на ТАСС на първата вест от през вчерашния ден.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР