Украйна твърди, че при удара в Севастопол са засегнати военноморските командири

...
Украйна твърди, че петъчният ракетен удар по щаба на руския
Коментари Харесай

Украйна твърди, че петъчният ракетен удар по щаба на руския Черноморски флот в Крим е бил насрочен да съвпадне със среща на военноморски служители.< /p>

В кратко изявление украинската армия твърди, че ударът е причинил смъртни случаи и ранени, но не предоставя повече подробности.

В петък Москва съобщи, че един военнослужещ е изчезнал след атаката.

Флотът, базиран в пристанищния град Севастопол, се разглежда като най-доброто от руския флот.

Украински военен източник каза на BBC, че атаката в петък е била извършена с помощта на ракети Storm Shadow, които се доставят от Великобритания и Франция.

Украинското военно изявление в събота твърди, че е оставило „десетки мъртви и ранени окупатори, включително висшето ръководство на флота“.

< p class="ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10">Ръководителят на разузнаването на Киев, Кирило Буданов, твърди, че двама руски командири са били тежко ранени при ракетния удар.

Би Би Си не е в състояние да провери независимо много от твърденията за бойното поле, направени от която и да е от страните.

Районът на Севастопол беше подложен на подновена атака в събота. Губернаторът на града, назначен от Русия Михаил Развожаев, каза, че отломки от ракета, свалена от противовъздушната отбрана, са паднали близо до кея.

Той също каза на жителите, че нарежда проверка на бомбоубежищата след някои оплаквания, че те са били труднодостъпни или в лошо състояние.

"Настоятелно молим всички: спрете да сеете паника и да угаждате на враговете си с това - паниката е тяхната основна цел“, написа той в Telegram.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР