Украйна трябва да запази ролята си в доставката на природен

...
Украйна трябва да запази ролята си в доставката на природен
Коментари Харесай

Путин пристигна в Германия за срещата с Меркел

Украйна би трябвало да резервира ролята си в доставката на природен газ за Европа, съобщи немският канцлер

Руският президент Владимир Путин дойде в резиденцията на немското държавно управление за почетни посетители - замъка Мезеберг, където ще беседва с канцлера Ангела Меркел, съобщи ТАСС.

Меркел посрещна Путин пред замъка. Двамата водачи размениха ръкостискания и позираха за фотоси. 

Преди началото на срещата Меркел съобщи, че  Украйна би трябвало да резервира ролята си в доставката на природен газ за Европа  и означи, че Германия и Русия би трябвало да продължат търсенето на решение на спора в Украйна. Тя добави, че в Сирия се следят позитивни промени, само че би трябвало да се избегне филантропична рецесия в тази страна. Меркел съобщи, че противоречивите въпроси с Русия могат да се решат единствено посредством разговор.

Путин съобщи, че Русия отдава огромно значение на развиването на взаимноизгодно съдействие с Германия и че един от целите е енергетиката, прецизира Българска телеграфна агенция.

Путин подсети, че Германия е най-големият покупател на съветски енергоресурси. " През 2017 година доставихме 53,8 милиарда куб. м газ, което покрива над 30 % от потребностите на немския пазар ", сподели той.

Путин означи, че газопроводът " Северен поток - 2 " ще разреши да се удовлетвори растящата потребност на Европа от енергоресурси и че той не отстранява опциите за пренос на газ през Украйна. 

Руският президент съобщи, че иранското нуклеарно съглашение от 2015 година би трябвало да се резервира и че това ще бъде една от обсъжданите тематики на срещата му с Меркел. Друга обсъждана тематика ще бъде решаването на рецесията в Украйна, за което Русия е подготвена да продължи да работи, сподели Путин. Той също по този начин прикани да се окаже помощ на регионите в Сирия, където може да се завърнат бежанци от прилежащи на Сирия страни.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР