Украйна трябва да патрулира край бреговете на Азовско море, за

...
Украйна трябва да патрулира край бреговете на Азовско море, за
Коментари Харесай

В Украйна притеснени от хибридна заплаха от Русия в Азовско море

Украйна би трябвало да патрулира край крайбрежията на Азовско море, с цел да противодейства на опасността от страна на Русия. Това акцентира в изявление за " Обозреватель " някогашният заместник-министър на защитата на страната адмирал Игор Кабаненко.

Москва организира военноморски учения в Азовско море в непосредствена непосредственост до украинското крайбрежие, което съгласно Кабаненко е провокация и " хибридна опасност за настъпление от морето ".

Украинските управляващи би трябвало да отговорят на Русия, с цел да " предотвратят рецесия ", настоя адмиралът.

" На първо място - наблюдаване в крайбрежната зона, териториалното море - 12 благи от брега. Постоянно наблюдаване на бреговата защита на Украйна. Това е възпиращ фактор ", коментирал висшият украински боен.

Също по този начин адмиралът призовал за основаването на мобилни военноморски сили за въздържане на " най-лошите сюжети в крайбрежните води ".

Освен това адмиралът подчертал нуждата от съдействие със Запада по този въпрос. Кабаненко признал, че съдействието на Киев с НАТО усложнява позицията на Будапеща, която блокира редица начинания поради терзанията си за езиците на малцинствата в Украйна.

По-рано Държавната гранична работа на Украйна съобщи, че от 30 април Русия всекидневно стопира за инспекция в Азовско море плавателни съдове, които се насочат за Украйна.

По-рано в Държавната дума на Русия предложиха изцяло да се блокира прекосяването на украински кораби през Керченския пролив. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР