Украйна трескаво търси изтребители срещу инвазията на Русия и пилотите

...
Украйна трескаво търси изтребители срещу инвазията на Русия и пилотите
Коментари Харесай

Румъния дава модернизираните си МИГ-ве на Украйна

Украйна трескаво търси изтребители против нашествието на Русия и водачите й безусловно се молят за повече самолети. Новините от Румъния биха могли да обезпечат отчасти решение, въпреки и може би не идеално, за недостига от бойни самолети в Украйна, съобщи БГНЕС.

Румъния разгласи през днешния ден, че ще спре целия си флот МиГ-21 LanceR след редица произшествия, последната на 2 март, и ще се концентрира върху употребата на възходящия си флот от F-16, 17 от които са версии AM/BM, купени от Португалия. Освен това има още 36 F-16 от непотребните норвежки ресурси.

Румъния разполага с почти 27 МиГ-21 в употреба, като 19 са LanceR-C, а останалите са LanceR-B. Общо 111 румънски МиГ-21 бяха осъвременени до конфигурации LanceR, макар че моделът C, който се концентрира върху превъзходството във въздуха, е най-напредналият. Очаква се, осъвременените МИГ-ве да бъдат дадени на Украйна.

Някои от тези самолети са минали през дълбоки модернизации, оборудвани ни със западни радари, авионика, електронни средства за противопоставяне, екрани идруги. Въпреки че може да наподобяват доста непретенциозни, те са лесни за поддръжка и може да обезпечи висока скорост на политане. Тези самолети са съчетани с изобретателни тактики, които акцентират техните позитивни качества (малкия им размер) и минимизират минусите им. Тези тактики постоянно могат да включват съчетанието на дребните МиГ с по-мощни и по-големи изтребители. Добавете електронната война и имате забележителна смъртоносна дарба. Изцяло осъвремененият МиГ-21 може да се трансформира в ефикасно оръжие в една военна зона.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР