Украйна стартира официална процедура за обявяване на руския режисьор Никита

...
Украйна стартира официална процедура за обявяване на руския режисьор Никита
Коментари Харесай

Украйна обяви руския режисьор Никита Михалков за международно издирване

Украйна започва публична процедура за оповестяване на съветския режисьор Никита Михалков в листата за интернационално търсене.

Това заяви във Facebook основният прокурор на Украйна Ирина Венедиктова, съобщи UNIAN.

Тя написа, че филмите на руския и съветския режисьор и артист Михалков са се харесвали, " само че времената са се трансформирали ". 

„ По една или друга причина вие спряхте да се снимате в игрални филми и се захванахте с документални филми... за войната “, написа Венедиктова.

„ Всички прелестно разбираме каква стъпка в йерархията на властта на Руската федерация заемате – надалеч от последната. Вярвам, че сте в близки връзки с първите лица на Руската федерация и тъкмо това е повода да подкрепяте и пропагандирате войната толкоз ревниво ”, написа основният прокурор.

Венедиктова публично осведоми, че украинският съд е разрешил на украинските прокурори да задържат Михалков, с цел да го доведат в украинския съд за избиране на мярка за неотклонение като обвинен.

" Сега ще ви кажа по какъв начин тъкмо ще се развият събитията и каква ще бъде вашата реакция. Първо ще се свържете със " мощните от съветския свят " и ще ги помолите да разясняват моето известие. В този миг към момента няма да мислите за нищо неприятно. 100% ще кажат, че Венедиктова е полудяла и няма за какво да ѝ обръщаме внимание. Разбирайки това ви суфлирам – стартирахме формалната процедура за включването ви в листата за интернационално търсене “, написа Венедиктова.

Тя предизвести, че Михалков може да бъде арестуван при прекосяване на границата на съвсем всяка цивилизована страна.

 

 
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР