Украйна си е върнала контрола няколко населени места в Херсонска

...
Украйна си е върнала контрола няколко населени места в Херсонска
Коментари Харесай

Украйна си е върнала населени места в територии, анексирани от Русия

Украйна си е върнала контрола няколко обитаеми места в Херсонска област. При контранастъпление съветските войски са били изтласкани от територии, анеиксирани от Москва, оповестиха от Киев. Рано сутринта във вторник в град Херсон са чути взривове. 

Ръководителят на военната администрация в Донецка област заяви за жертви и ранени след съветски обстрел в град Авдеевка. Освен това съветските управляващи обявиха, че в Мелитопол е избухнало взривно устройство покрай пазар в града.

А в град Лиман украинските управляващи ексхумираха десетки тела на починали, заровени в всеобщ гроб.

След виртуалната среща на Групата на седемте, в която взе участие и Володимир Зеленски, украинският президент увери:
Имаме изказване от Г-7, съгласно което всички, виновни за терора против Украйна, ще бъдат изправени пред правораздаването. Като се стартира от настоящето политическо управление на Русия и се стигне до всеки, който служи на тези терористични ползи.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Междувременно генералният шеф на Международната организация за атомна сила, Рафаел Гроси, разгласи, че Запорожката АЕЦ е била лишена напълно от външно електрозахранване. От украинската държавна компания " Енергоатом " оповестиха за похитен върховен чиновник от централата.

На този декор от Кремъл оповестиха, че няма да вземат участие в " нуклеарната изразителност " на Запада, откакто по-рано водачите на седемте най-развити стопански системи предизвестиха Русия за последствия, в случай че употребява нуклеарно оръжие.

А в Брюксел министрите на отбраната от НАТО разискват опциите за още военна помощ за Украйна. Тази седмица немските управляващи са доставили на страната първата от четири съвременни системи за противовъздушна защита на приблизителна стойност 140 млн. евро.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР