Украйна ще започне да строи две военноморски бази за защита

...
Украйна ще започне да строи две военноморски бази за защита
Коментари Харесай

Украйна ще строи военноморски бази на Черно море

Украйна ще стартира да строи две военноморски бази за отбрана на Черноморския район, сподели през днешния ден президентът Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога, представен от ТАСС.

Зеленски съобщи в годишното си обръщение пред Народното събрание за вътрешната и външната политика, че Украйна построява войска, с цел да може да се отбрани по суша, вода и въздух, както и в киберпространството.

По думите му страната продължава модернизацията на военни кораби и техника, приготвя десантния катер "Кентавър ", прави тествания на нови оръжия, в това число реактивни системи за залпов огън, приема на въоръжение противоракетна крилата ракета "Нептун ".

Той сподели, че Киев ще се стреми да възвърне контрола си върху Донбас и да върне Крим в състава на Украйна. По думите му Украйна желае нови принадлежности за възвръщане на Крим и приготвя законодателен пакет за реинтеграция на Донбас, в това число закон за прошка.

"Мирът в Донбас и (краят на окупацията) на Крим са мои цели. За страдание, в дневния ред на нормандския формат в никакъв случай не е влизал въпросът за Крим, само че той е участвал и постоянно ще бъде в нашия дневен ред ", съобщи Зеленски. Той сподели, че би трябвало да бъде потърсена отговорност от отговорните за "предаването на Крим без пердах ".

Президентът съобщи, че няма да разреши понижаване на бюджета на армията следващата година. Според него финансирането няма да бъде по-малко, в сравнение с е в този момент - над 117 милиарда гривни (4,12 милиарда долара).

"Конгресът на Съединени американски щати утвърди военна помощ за Украйна на стойност 250 милиона $, във Англия подписахме съглашение на стойност 1,25 милиард английски лири за укрепване на украинския военноморски флот. Очакваме спомагателни скоростни катери клас "Айлънд ", съобщи Зеленски.

Той сподели, че Украйна дружно с Турция ще създава корвети, мотори и военни дронове, а също по този начин ще създава системи за противовъздушна защита, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР