Украйна ще стане член на НАТО, но в дългосрочна перспектива,

...
Украйна ще стане член на НАТО, но в дългосрочна перспектива,
Коментари Харесай

Столтенберг: В дългосрочен план Украйна ще стане член на НАТО

Украйна ще стане член на НАТО, само че " в дълготрайна вероятност ", сподели през днешния ден генералният секретар на Северноатлантическия пакт, към който тази воюваща с Русия страна желае да се причисли, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9666
" Страните от НАТО са съгласни, че Украйна би трябвало да стане член на алианса, само че в това време това е дълготрайна вероятност ", съобщи Йенс Столтенберг по време на посещаване във Финландия, като прикани да се построи " рамка ", която да предотврати Украйна да бъде атакувана още веднъж в бъдеще.

Влизането на Украйна в НАТО е безспорна алена линия за Москва, която привежда като мотив рисковете, свързани с такава интеграция, с цел да оправдае своята инвазия.

" Въпросът в този момент е да подсигуряваме, че Украйна ще остане самостоятелна и суверенна страна и за това би трябвало да подкрепим Украйна ", сподели на конференция Столтенберг.

" Войната на президента Путин в Украйна продължава и няма признаци, че той трансформира проектите си. Той желае да управлява Украйна и не се готви за мир, а за продължение на войната ", уточни генералният секретар на пакта.

" Също по този начин би трябвало да изработим рамки, които да подсигуряват, че президентът Путин и Русия няма още веднъж да нахлуят в Украйна ", сподели той на взаимна конференция с финландската премиерка Сана Марин.

По думите на генералния секретар на НАТО също така е " пристигнало времето " Анкара и Будапеща да ратифицират присъединението на Финландия и Швеция към НАТО.

Турция и Унгария са единствените от 30-те членки на НАТО, които не са утвърдили протоколите за присъединение на тези две северноевропейски страни, които желаят поради съветската инвазия в Украйна да сложат завършек на десетилетното си на необвързване с военни съюзи.

" Както Финландия, по този начин и Швеция извършиха това, което дадоха обещание в тристранното си съглашение с Турция предишния юни в Мадрид ", означи Столтенберг.

Анкара блокира на първо място присъединението на Швеция и възнамерява да ратифицира единствено протокола за присъединение на Финландия.

За Унгария, която би трябвало да ратифицира протоколите през март, Столтенберг сподели, че се надява " скоро " на зелена светлина от нейна страна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР