Украйна ще стане член на НАТО, но трябва да имаме

...
Украйна ще стане член на НАТО, но трябва да имаме
Коментари Харесай

Денков: Украйна ще стане член на НАТО, но трябва да имаме съответните условия

Украйна ще стане член на НАТО, само че би трябвало да имаме съответните условия. Това каза премиерът Никой Денков преди срещата на върха на НАТО във Вилнюс, съобщи кореспондент на " Фокус ".

" Това, което чакаме е да има краен резултат в който категорично се споделя, че Украйна ще бъде поканена, тогава когато събитията разрешават. Като наличие това подхожда на декларацията, както на Народно събрание, по този начин и на Министерски съвет. Така че сме в синхрон с това, което чакаме тук ", посочи министър председателят.

" Ще има ясна вероятност, че Украйна ще стане член на НАТО, само че по тази причина би трябвало да имаме съответните условия. Докато Украйна се намира в положение на война със прилежаща страна няма по какъв начин да бъде призната, само че ще са ясни изискванията, при които тя ще бъде призната вероятно ", посочи той.

" За първи път след Студената война имаме образуване на такива районни проекти, които да приготвят страните за вероятно нахлуване от Изток. В това отношение се намираме в нова обстановка. Това, което е значимо за нас да надградим потенциала, който имаме през днешния ден и той да бъде вграден с потенциалите на прилежащите страни, както и с другите натовски страни ", разясни Денков.

По думите му втора бойна група не се чака. " Очаква се да надградим в този момент съществуващата група. Тя е на равнище батальон, само че би трябвало да бъде надградена и разширена, тъй че да отиде на равнище бригада ", добави министър председателят.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР