Украйна ще се присъедини към НАТО, както многократно бе заявено,

...
Украйна ще се присъедини към НАТО, както многократно бе заявено,
Коментари Харесай

НАТО: Украйна ще се присъедини към алианса, но първо трябва да остане суверенна и независима страна

Украйна ще се причисли към НАТО, както неведнъж бе декларирано, уточни през днешния ден генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг след края на първия ден от двудневното съвещание на външните министри от алианса в Брюксел, оповестява Българска телеграфна агенция.

Осъзнаваме, че с цел да има забележим прогрес по този въпрос, първо Украйна би трябвало да се резервира като суверенна и самостоятелна нация, по тази причина страните от НАТО обезпечават толкоз забележителна поддръжка за Киев. Това е изискване за бъдещо присъединение, разясни той. Столтенберг означи, че съдружниците до момента са обезпечили на украинската страна близо 150 милиарда евро помощ, от които към 65 милиарда евро военна поддръжка. По неговите думи мощна и постоянна Украйна е значима за евроатлантическата сигурност.

Ще продължим помощта, докато е належащо, приготвяме многогодишна стратегия в тази посока, добави той. Столтенберг уточни, че страните от пакта усилват производството на муниции и въоръжение, с цел да запълнят запасите, от които обезпечават помощта за Киев.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР