Украйна ще се нуждае от около 600 млрд. долара за

...
Украйна ще се нуждае от около 600 млрд. долара за
Коментари Харесай

$600 млрд. ще са нужни за възстановяването на Украйна

Украйна ще се нуждае от към 600 милиарда $ за възобновяване на стопанската система и инфраструктурата си след края на съветската интервенция, съобщи президентът Володимир Зеленски на среща на високо ниво, проведена от вестник Уолстрийт джърнъл.

" Сигурен съм, че след успеха ще създадем всичко задоволително бързо и Украйна ще бъде по-красива от преди ", сподели Зеленски.

Зеленски също по този начин даде обещание да сътвори прелъстителен капиталов климат за задграничните компании. " Ще получите достъп до нашата страна, до нашия над 40-милионен пазар ", сподели украинският президент.

Украинският министър-председател Денис Шмигал пръв загатна сумата от 600 милиарда $. Той съобщи, че тази сума ще бъде нужна за възобновяване на стопанската система и инфраструктурата в дълготраен проект.

Преди това украинските управляващи неведнъж заявяваха, че замразените вследствие на глобите задгранични средства на Банката на Русия могат да бъдат употребявани за възобновяване на страната. Украинското министерство на стопанската система оцени размера им на 415 милиарда $ и изиска от западните сътрудници да разработят механизъм за конфискуване на тези пари в интерес на Киев. Според съветския министър на финансите Антон Силуанов Западът е замразил към 300 милиарда $ от 640 милиарда $ запаси на Централната банка в чужбина.

Според Шмигал Киев се нуждае от 4 до 5 милиарда $ месечно и води договаряния със Световната банка, МВФ и Г-20. Става дума на първо място за филантропична помощ за разселените хора в Украйна, които са към 7 милиона, съобщи украинският министър председател.

Самият Зеленски, както оповестява Блумбърг, съобщи, че страната се нуждае от 7 милиарда $ месечно. Според него те са нужни освен за възобновяване на страната, само че и за погашение на заплати и осъществяване на обществените отговорности към жителите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР