Украйна ще получи тежка бойна техника от Великобритания. Това обяви

...
Украйна ще получи тежка бойна техника от Великобритания. Това обяви
Коментари Харесай

Борис Джонсън се разходи в Киев със Зеленски

Украйна ще получи тежка бойна техника от Англия. Това разгласи министър председателят Борис Джонсън по време на изненадващото му посещаване в Киев. Предстоящите боеве в Източна и Южна Украйна още веднъж провокираха колони от бежанци към границите.

Следващата пратка от Англия ще бъдат 120 бронирани машини и противокорабни ракети. Лондон ще обезпечи и 500 милиона $ от Световната банка, които да оказват помощ на Украйна да посреща належащи заплащания.

" Ще ви осигурим поддръжка. Икономическа, само че също по този начин отбранителна и военна. С горделивост мога да кажа, че Обединеното кралство е измежду водещите страни в това отношение ", уточни Джонсън.

Британският министър председател назова дейностите на Русия " варварска инвазия " и сподели, че с военните закононарушения в Буча и Ирпен страната се е посрамила пред целия свят.

" Трябва да прекратим опитите да се наложи правото на най-силния. Защото това е злополука, която неизбежно ще застигне всички. Агресията на Русия не цели да унищожи единствено свободата на Украйна. Нейната цел е целият европейски план ", изясни Зеленски, представен от Нова тв.

След общата конференция, заобиколени от тежко въоръжена защита, Джонсън и Зеленски се разходиха из центъра на Киев. Той се снабди и със сувенир от украинската столица. Според английски медии Джонсън се е опитвал от седмици да се срещне с известния украински президент.

Същевременно нови колони от бежанци напущат Украйна. Повечето бягащи са от Одеса, където в четвъртък и петък имаше бомбардировки и влезе в действие дълъг вечерен час.

" Това е война. Взехме решението през вчерашния ден, откакто ракета се взриви до къщата ни. Беше доста ужасно, взех децата и тръгнахме ", показа жителката на Одеса Татяна.

Много от хората пътуваха с персоналните си коли. Пълни бяха и рейсовете за България. Украйна сподели, че 10 влака са обезпечени и за евакуация на най-заплашените региони в Източна Украйна. Русия готви огромна атака. Сателитни фотоси демонстрират колони от бронирана техника и оръдия, движещи се през Харковска област към Донбас.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР