Украйна ще получи изтребители F-16 след две-три години, ако бъде

...
Украйна ще получи изтребители F-16 след две-три години, ако бъде
Коментари Харесай

Пентагонът: Украйна може да получи изтребители F-16 след две-три години

Украйна ще получи изтребители F-16 след две-три години, в случай че бъде взето съответното политическо решение за доставката им на Киев. Това предизвести командващият Военновъздушни сили на Съединени американски щати в Европа и Африка военачалник Джеймс Хекър в тирада на конференция, проведена от Асоциацията на Въздушнокосмическите сили на Съединени американски щати, оповестява изданието

Западът " стартира да мисли повече в дълготраен проект “, кроейки проекти за по-нататъшна военна помощ на Украйна, акцентира генералът. Същевременно той изрече съмнение, че боевете в Украйна " евентуално ще продължат години, а не месеци “.

Хекър разясни, че F-16 " няма да дойдат [в Украйна] две до три години след вземането на каквото и да било политическо решение заради проблеми с образованието на [пилотите] и логистиката “. Той изрази мнение, че Украйна, с помощта на доставките на оръжия от Запада, има всичко належащо " да оцелее и да се бори “, освен това без да трансформира спора на нейна територия " в трета международна война “.

Генералът призна, че Вашингтон предава на Киев оперативна разследваща информация, по-специално за складовете на съветските сили в Украйна. В същото време той увери, че Съединени американски щати не се намесват при избирането на сходни цели за удари. " Ние предаваме къде се намира сходно [военно] имущество и по-късно украинските сили вземат решение дали желаят да го поразят или не “, изясни Хекър.

В умозаключение американският боен увери, че Украйна е съумяла да резервира " към 80% " от военновъздушните си сили “, написа Politico.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР