Украйна ще бъде готова за преговори за бъдещето на временно

...
Украйна ще бъде готова за преговори за бъдещето на временно
Коментари Харесай

Украйна допусна преговори с Русия за Крим

Украйна ще бъде подготвена за договаряния за бъдещето на краткотрайно окупирания Крим с Русия, в случай че украинските въоръжени сили проведат сполучлива контраатака и доближат административната граница на полуострова с Херсонска област. Това сподели в заместник-ръководителят на офиса на украинския президент Андрий Сибиха.

Украйна се приготвя за контрофанзива в Донбас и се чака тя да стартира скоро. Подготвят се в осем бригади, които ще се борят дружно с постоянните армейски елементи. Те ще бъдат подсилени от нови западни бойни танкове и хиляди бойци, подготвени от съдружниците на Украйна на тяхна територия.

" Ако успеем да реализираме стратегическите си цели на бойното поле и когато сме на административната граница с Крим, сме подготвени да отворим дипломатическа страница за разискване на този въпрос... Това не значи, че изключваме пътя за освобождение (на полуострова - бел. ред.) от нашата войска ", сподели Сибиха пред Financial Times.

Той посочи, че вид за договаряния се разисква само за територията на окупирания Крим.

Financial Times отбелязва, че думите на Сибиха са " най-ясната поръчка за интерес към договаряния с Русия " от април 2022 година насам.

Британското издание написа още, че думите на Сибиха могат да успокоят някои публични лица от Запада, които са скептично настроени към способността на Украйна да си върне полуострова. Те се притесняват, че всеки опит да се направи това по боен път може да подтикне съветския президент Владимир Путин да ескалира войната и да употребява нуклеарни оръжия.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР