Украйна се съгласи на трети кръг от преговори в понеделник

...
Украйна се съгласи на трети кръг от преговори в понеделник
Коментари Харесай

Украйна се съгласи да проведе нови преговори с Русия в понеделник

Украйна се съгласи на трети кръг от договаряния в понеделник с Русия по отношение на нахлуването на Москва в страната, оповестява " Файненшъл таймс ", цитирайки украинският договарящ Давид Арахамия (лидер на водачът на парламентарната група на ръководещата партия „ Слуга на народа “), който разгласи новината посредством обява във " Facebook " довечера.

Преговарящите от Киев се съгласиха да се срещнат с съветските си сътрудници, макар че упрекнаха съветските войски в нарушение на прекратяването на огъня в пристанищния град Мариупол в събота сутринта.

Предходните договаряния бяха прекъснаха в четвъртък без реализиране съглашение. Руските публични лица обявиха, че упорстват Украйна да признае анексирането на Крим от Русия, самостоятелност на следените от сепаратистите региони Донецк и Луганск и " демилитаризация " и " денацификация " на Украйна, което евентуално ще значи промяна на държавното управление.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба обаче отхвърли тези претенции. Той изиска преустановяване на огъня и филантропични коридори, с цел да могат цивилните да изоставен обсадените градове.

Междувременно съветската войска възобнови през днешния ден по здрач настъпателните интервенции в региона на източните украински градове Мариупол и Волноваха, оповестиха от съветското министерство на защитата, оповестява организация ТАСС.

С това завърши опитът повече от двеста хиляди мирни поданици да бъдат изведени в сигурност от двата града, подложени от пет дни на обсада и обстрел.

Днес сутринта съветската и украинската страна договориха краткотрайно мъртвило, до момента в който се реализира евакуацията.

Артилерийският обстрел обаче продължи - украинските управляващи упрекнаха за това съветската войска. От своя страна, съветският боен представител Игор Конашенков хвърли виновността за неуспеха на евакуацията върху украинската страна.

Източник БНР

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР