Украйна се нуждае от между 40 и 48 милиарда долара

...
Украйна се нуждае от между 40 и 48 милиарда долара
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева в Дубай: Украйна се нуждае от 48 милиарда долара за 2023 година - Свят

Украйна се нуждае от сред 40 и 48 милиарда $ финансиране за тази година, с цел да действа стопанската система й. Това съобщи ръководителят на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева, представена от „ Блумбърг “, на конференция в Дубай.

Пред публицисти Георгиева съобщи, че в процеса на поддръжка на военната стопанска система на Украйна са ангажирани и Съединените щати и Европейския съюз.

„ Изпитвам удивление от украинските управляващи “, сподели Георгиева. Тя разаза, че от време на време чува сирените и по какъв начин украински чиновници бягат в укрития при въздушни паники по време на виртуални конферентни връзки с основания във Вашингтон МВФ.

Укринформ оповестява, че в понеделник са почнали диалози на задачата на МВФ, ръководена от Гевин Грей с украинските управляващи. Фондът приготвя дълголетен пакет за подкрепяне в размер на 16 милиарда $, които би трябвало да станат катализатор за по-широка финансова помощ. Правителството в Киев, което през декември реализира съглашение за краткотрайна четиримесечна мониторингова стратегия, кандидатства за цялостен кредитен пакет.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР